Open Vld Herentals is tevreden over de wijziging van de voorrangsregels op het kruispunt Kerkstraat-Grote Markt. Volgens verkeersdeskundige Martin Margodt van Open Vld gaan andere partijen onterecht met de eer van de realisatie lopen.

Martin Margodt, mobiliteitsspecialist van de Open Vld, was destijds een van de boegbeelden van Mobilithals.

Martin Margodt: "In 2009 hebben we met Mobilithals al voorgesteld om de voorrangsregels in de Bovenrij te wijzigen om doorgaande verkeer te ontmoedigen.

Open Vld-voorzitter Tom Ryken bevestigt dat. Tom Ryken: "In onze strijd tegen de verdwijnpaal zijn we het aspect van de verkeersveiligheid niet uit het oog verloren. Het klopt dat Mobilithals destijds deze regeling heeft voorgesteld maar geen gehoor vond."

Politiek secretaris Dirk Van Thielen: "We willen met Open Vld niet alleen wijzen op de fouten die het stadsbestuur gemaakt heeft, maar proberen ook oplossingen aan te dragen. Dit voorstel is een voorbeeld van constructieve oppositie."

Al vinden alle partijen wel dat de uitvoering van de gewijzigde voorrangsregel te lang op zich liet wachten. Bovendien gaan volgens de Open Vld andere partijen met de eer lopen.